Bestsellers Smurfen
Bestsellers Schleich Dieren
Bestsellers
Schleich is een Duits bedrijf dat in 1935 opgericht werd door Friedrich Schleich. Schleich maakt de meest gedetailleerde figuurtjes om je compleet te omringen met jouw favoriete dieren of karakters.
De Smurfen, Snoopy, The Muppet Show en vele andere figuren begon hij te ontwikkelen in de jaren vijftig die toen immens populair waren. In de jaren tachtig begon Schleich met de ontwikkeling van dierenfiguren zoals boerderijdieren, wilde dieren en dinosauriërs wat vervolgens verbreed werd met vrijwel alle dieren die je kunt bedenken. Naast dieren maakte Schleich ook ‘werelden’ zoals de wereld van de elfen en de ridderwereld. Naast deze werelden heeft Schleich ook een aantal voertuigen en bekende gebouwen. Momenteel zijn de Schleich Paarden de meest favoriete dieren binnen het Schleich assortiment.

Door advies te vragen aan ouders, kinderen en biologen kan Schleich de dieren namaken. De Schleich dierenfiguren zijn natuurgetrouw en op schaal en worden met de hand beschilderd.
De dieren zijn een bekend verzamelobject. De mallen die bij de productie van de figuren wordt gebruikt, worden ook door Schleich gemaakt. De figuurtjes worden niet alleen gemaakt bij de fabrieken maar ook bij verschillende productiebedrijven in andere landen.
De figuren zijn leuk om mee te spelen of als decoratie in je huis. Je kunt ze ook gebruiken als attributen in een modelwereld. Met Schleich creëer je de wereld in het klein.