Dinosaurus

Dinosaurussen leefden 245 miljoen jaar geleden op aarde. Dit waren een speciaal soort reptielen die eieren legden. De meeste eieren waren lang en dik maar sommige eieren waren ook rond. Sommig konden wel zo groot worden wal een meloen. Ze legden hun eieren in een nest zoals de vogels die we nu kennen. Er waren heel veel verschillende soorten dinosauriërs. De wereld waarin zij leefden was warmer dan die van ons. Miljoenen jaren bleef de temperatuur het hele jaar door hetzelfde. 

Sommige dinosaurussen werden wel 11 meter hoog en 30 meter land. In het Grieks betekent dinosaurus letterlijk: verschrikkelijke hagedis. Men denkt dat de vogels ook bij de dinosaurus hoort. De eerste vogel was de Archeoteryx. 

Veel dinosaurussen waren herbivoren (planteneters), de reuzendinosaurus ook. Deze hadden de grootte van een tennisbaan, maar hadden maar hele kleine hersenen. De reuzendinosaurus leefden in groepen. De meeste bekende zijn de Apatosaurus (net zoveel kg als 4 olifanten) en de Camarasaurus. Het zwaarste en grootste dier wat rondliep was de Brachiosaurus (12 olifanten). De dinosaurus met de langste nek was de Mamenchisaurus, zijn nek was 5 keer zo lang als die van een giraf. 

Maar er waren ook gevreesde carnivoren (vleeseters), zoals de Tyrannosaurus Rex. Deze had ongeveer 50 vlijmscherpe tanden, ieder zo groot als een banaan. De Tyrannosaurus Rex was bijna net zo groot als een dubbeldekker. Drie tenen had hij, met een klauw aan elke teen van een halve meter lang. Hij rende bijna 40 km per uur, net zo snel als een paard. Dan hebben we ook nog de aaseter, de Tarbosaurus, dit was een lichter en kleinere versie van de Tyrannosaurus. Ze dachten dat de grote vleeseters alleen maar doden dieren aten maar nu denken ze dat ze in groepen rondliepen en jacht maakten op de grotere planteneters. De spinosaurus was bijvoorbeeld een jager net zoals de Velociratptors. De Troodon was een slimme dino. 

Dinosaurussen leefden 245 miljoen jaar geleden op aarde. Dit waren een speciaal soort reptielen... Lees meer

Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 55

Pagina
per pagina

Dinosaurus 2019

Nieuwe spannende Dinosaurussen veroveren het assortiment! Maar ook een klasieker wordt opnieuw uitgebracht! 

Ben je ook nieuwsgierig geworden? Houdt dan onze site goed in de gaten! Of mocht je vragen hebben over Schleich Dinosaurussen 2019 neem dan contact op met onze klantenservice