Schleich Barapasaurus

De Barapasaurus is vernoemd naar een woord dat 'groot been' betekent in een lokaal dialect in centraal India en is de oudst bekende sauropode dinosaurus. Vroege Jurassic-sauropoden zijn zeldzaam. De sauropoden zijn misschien geëvolueerd van een prosauropod-voorouder. Barapasaurus bewijst dat zelfs de vroegste sauropoden reuzen waren.

Barapasaurus leefde op hetzelfde moment als de laatste prosauropod-dinosaurussen. In zekere zin leek Barapasaurus op de prosauropoden, maar op andere manieren was hij behoorlijk geavanceerd. Maar de wervels, het bekken en de grote omvang bewijzen dat het tot de sauropoden behoort. Barapasaurus was bijna net zo groot als Diplodocus (een late Jurassic-sauropode uit Noord-Amerika). Barapasaurus was waarschijnlijk een planteneter en gebruikte zijn lange nek om bladeren van boomtoppen te verzamelen.

Het enige dinosaurusskelet in India, waar dinosaurussen zeldzaam zijn, is Barapasaurus. Het skelet omvat voornamelijk beenbotten en wervels. De schedel werd niet gevonden, maar er werden verschillende tanden bij het skelet gevonden. De tanden waren lepelvormig; dit kunnen de voortanden zijn die werden gebruikt voor het bijsnijden van vegetatie. De kauwtanden waren waarschijnlijk groter en afgevlakt voor het snijden of verpletteren van voedsel.

Schleich Barapasaurus

De Barapasaurus is vernoemd naar een woord dat 'groot been' betekent in een lok... Lees meer

Geen producten gevonden voor deze selectie.