Afrika

Wie kent ze niet de Big Five?! Zuid Afrika is het leefgebied van deze dieren maar ook van de walvis en de witte haai. Maar ook van lieve kleine schattige diertjes maar ook dieren waar je maar beter niet te dicht bij in de buurt kunt komen. Zoals we weten zijn krokodillen gevaarlijk eveneens als nijlpaarden!

Afrika

Wie kent ze niet de Big Five?! Zuid Afrika is het leefgebied van deze dieren maar ook van de... Lees meer

Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina

De leeuw kan wel eens de grootste luilak van de Steppe zijn!

Iedereen die naar Afrika gaat wilt de leeuw graag zien! Maar de leeuw is een van de dieren die het moeilijkste te spotten is. Het kan dagen duren voordat je er een ziet, maar het kan ook zijn dat je hem na een kwartier al ziet. Dan ineens zie je de koning der dieren, luierend in de zon of pal naast je onder een struik. Leeuwen rusten bijna 20 uur per dag uit, de overige vier uur werken ze keihard voor hun avond eten. Als ze pech hebben glippende antilopen net aan ze voorbij!

De olifant: het vrouwtje is de baas 

De olifant slaapt maar 4 uur per dag, en als de leeuw 20 uur uitrust is de olifant op pad. Bij de olifanten zijn de vrouwtjes de baas. Als het tijd is om te gaan, stampt het leidende vrouwtje op de grond, waardoor de kudde door de trillingen voelt dat het tijd is om te gaan!

Luipaard versus jachtluipaard

De luipaard en de jachtluipaard (ook wel de cheeta genoemd) zijn heel verschillend van elkaar ondanks dat de namen op elkaar lijken. De vacht van een luipaard is bedekt met rozetten, waar de jachtluipaard stippen heeft. Op safari is het lastig om een luipaard spotten omdat ze vaak ’s nachts rondsluipen en zich overdag veelal verstoppen. Natuurlijk des te leuker als je er wel een ziet!

Jachtluipaarden zijn overdag actief en dus wat makkelijker te spotten. Als je geluk hebt zie je ze volop in actie. Ze kunnen een snelheid van 120 kilometer per uur behalen! Bijzonder is dat ze tijdens het rennen negentig graden van richting kunnen veranderen zonder te veel snelheid te verliezen.

De giraffe: de langste van allemaal

Meestal als je giraffen ziet zijn ze bezig bladeren van bomen en struiken af te trekken. Hoe hoger de mannetjes de bladeren van een boom met zijn tong aftrekt, hoe dominanter hij is. Wist je dat de tong van een giraffe wal een halve meter lang kan worden?

Het nijlpaard is anders dan je verwacht

Nijlpaarden kom je overdag vooral tegen in het water, omdat ze zich daar veilig voelen. Je zou wellicht verwachten dat ze vis eten, maar dat is niet het geval. Als er geen gevaar in de buurt is, komen ze ’s nachts uit het water en eten ze zoveel gras als ze kunnen. De hippo draagt overigens altijd zonnebrand bij zich: zijn zweet bevat een stof dat beschermt tegen de zon.

Zwarte neushoorn versus witte neushoorn

Hoewel de naam doet vermoeden dat er een kleurverschil bestaat tussen de zwarte en de witte neushoorn, berust de benaming op een misverstand. De white rhino heette eigenlijk wide rhino, wat verwijst naar de brede lippen: hij wordt ook wel de breedlipneushoorn genoemd. Dat is dan ook meteen hoe je het verschil tussen de twee soorten kunt zien. De witte neushoorn is te spotten in open velden met veel gras. De zwarte neushoorn is een stuk gevaarlijker. Deze leeft vooral in dichtbegroeide gebieden en heeft een beperkt zicht. Als hij zich bedreigd voelt, is vechten dan ook zijn eerste reactie. Dit dier is een stuk lastiger te spotten, maar met een goede gids kom je een heel eind!

Dit was een kleine greep uit onze collectie dieren in de katogorie Afrika. Ontdek nog veel meer dieren die in Afrika leven maar ook over de rest van de wereld! Door ons ruim assortiment heb je volop keus in alle dieren over de hele wereld.