Antarctica 

Wisten jullie dat Antarctica het koudste continent is met het meeste ijs van de hele wereld? Aan de kust leven een heleboel dieren omdat er in de rest van Antarctica alleen maar bacteriën kunnen leven!

Antarctica 

Wisten jullie dat Antarctica het koudste continent is met het meeste ijs van de he... Lees meer

Van laag naar hoog sorteren

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

8 producten

per pagina

Pinquïns

Leven in heel koud water kunnen de pinguïns als de beste! Pinquïns kunnen wel lopen maar niet vliegen. Lopen doen ze rechtop en waggelend! Zwemmen en duiken is een specialiteit zo kunnen ze goed jagen op vis, kreeftachtigen en inktvis. Zo vliegen ze met hun peddelvormige vleugels door het water. Onder hun huid hebben ze een vetlaag die naast isolatie ook zorgt voor een goede stroomlijn en hun verenpak is waterdicht. Voor te broeden en ruien (nieuwe veren krijgen) komen ze alleen aan land. 

IJsberen

IJsberen zijn de grootste roofdieren op de wereld. Ook zij kunnen goed tegen de extreme kou omdat hun lijf erop aangepast is. Hun vacht en speklaag zorgen voor isolatie. Zo hebben ze geen last van het ijskoude water en kunnen ze uitstekend zwemmen. IJsberen jagen het liefst op zeehonden. Ze kunnen doodstil en geduldig bij een ademgat wachten. Dan hebben ze ook nog de sluipjacht, hierbij vertrouwen ze op hun schutkleur en op hun snelheid (tot 55 km/uur)! Hun uitstekende reukvermogen komt bij de jacht naar voedsel ook goed van pas.

Poolvos

De gewone vos is groter dan de poolvos. Ook zijn vacht vormt een goede isolatie tegen de kou, omdat dit een lange dicht wintervacht is. In de winter is de poolvos wit en in de zomer grijsgeel. 

Zeehonden

De meeste zeehonden leven in Antarctica. Deze dieren leven, jagen en kunnen zelfs onder water slapen. Maar toch zijn ze ook veel aan land te vinden en liggen ze graag op een ijsberg. Ze eten krill, vissen en zelfs pinquïns. Zelf zijn ze het lievelingskostje van de Orka.