Australië & Azië

Omdat Australië een eiland is en dus afgesloten van de rest van de wereld, leven er bijzondere diersoorten. Buideldieren en eierleggende zoogdieren komen hier voor, één van de weinig plekken waar je ze tegenkomt. 

In Azië vindt je ontzettend veel Wildlife. In Thailand zul je veel olifanten vinden, in India zie je veel neushoorns en tijgers en in China vindt je bijvoorbeeld de Panda! 

Australië & Azië

Omdat Australië een eiland is en dus afgesloten van de rest van... Lees meer

Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 33

Pagina
per pagina

Lippenbeer

Deze beer dankt zijn naam aan zijn manier van eten. Met zijn lippen zuigt hij mieren en termieten uit hun nest. Dit gaat ook extra makkelijk omdat hij geen voortanden heeft. De lippenbeer lijkt op de kraagbeer met zijn donkere, ruige vacht en lichte vlek op zijn borst maar ziet er nog warriger uit. Anders dan de kraagbeer heeft hij ook op zijn oren lange, pluizige haren. De lippenbeer heeft ook meer wit op zijn neus. Wist je dat hij model heeft gestaan voor Baloe uit Jungle-Book?! 

Koala

De koala is een bekend buideldier, vooral omdat hij er zo lief en aaibaar uitziet. Toch is het verstandig om dat niet te doen want ze kunnen goed van zich afbijten en krabben. Het liefst eet hij eucalyptus bladeren en dan alleen maar 6 van de 600 soorten. Een koala hoeft bij nooit te drinken omdat er genoeg vocht in de bladeren zit die hij eet. Hij eet ongeveer 4 uur per dag, en de overige 20 rust hij uit of slaapt hij. De buidel zit aan de achterkant, als ze wat groter zijn liften ze mee op de achterkant. 

Witte tijger

Een witte tijger is niet anders dan een normale tijger. De witte tijger is niet als apart soort ontstaan maar omdat twee verschillende tijgers welpen hebben gekregen. Het kan dan zijn dat de welpen wit worden. Je kan het dus zien als een foutje van de natuur. Doordat ze te weinig pigment hebben worden ze wit. Ze zijn net zo sterk en gezond als de andere tijgers. Doordat ze een zeldzame vacht hebben zijn ze erg gewild bij stropers en pelsjagers. 

Aziatische Olifant

De Aziatische olifant is naast de Afrikaanse olifant het grootste landdier. De vrouwtjes hebben geen slagtanden. De vrouwtjes worden dus niet bejaagd voor het ivoor maar voor te temmen.