Europa

Voor wilde dieren te spotten hoef je niet perse een bezoekje te brengen aan de dierentuin of een reis te boeken naar Afrika! In Europa kom je ook de meest bijzondere dieren in het wild tegen. Je zul verbaasd zijn van het wild op ons eigen continent!

Voor wilde dieren te spotten hoef je niet perse een bezoekje te brengen aan de dierentuin of een rei... Lees meer

Van laag naar hoog sorteren

18 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

18 producten

per pagina

Edelhert

Een van de bekendste hertensoorten is het edelhert. Ze komen ook in Nederland in het wild voor. In de zomer is de vacht roodbruin en soms goudkleurig. In de winter is de vacht grijsbruin verkleurd. Tijdens de paartijd (september-oktober) hebben de bokken grote, sterk vertakte geweien waarmee ze elkaar te lijf gaan. Daarbij laten ook een doordringend gebrul horen, dat burlen wordt genoemd.

Uil

Uilen lijken op roofvogels (door hun haaksnavel en sterke, scherpe klauwen) terwijl ze er niet nauw mee verwant zijn. Uilen jagen vooral 's nachts, door hun grote ogen kunnen ze ook bij weinig licht nog voldoende zien. Ze kunnen beter afstanden inschatten doordat hun ogen voor in de kop staan. Ze kunnen geruisloos vliegen door hun zachte veren, zodat ze zelf ook goed kunnen luisteren naar geritsel van hun prooi. Hun oren zijn ook uitstekend, deze zitten verstopt onder de veren van hun wangen. Ze hebben bij elke poot twee tenen naar voren en twee naar achteren, zo kunnen ze een tak of prooi goed vasthouden.  

Eland

De eland is de grootste hertachtige. Elanden kom je tegen in bossen: bij moerassen, meren of ander water. In de zomer eten vooral kruidachtige planten waaronder waterplanten die ze weleens van enkele meters diepte opduiken. In de winter eten ze populierentakken, boomschors en wilgentwijgen. Ze hebben een schoffelvormig gewei met meerdere takken, dat wel 2 meter breed kan worden. Elanden hebben een lange kop met eenoverhangende bovenlip.