Schleich honden

De hond is het meest voorkomende lievelingsdier van de mens. Buiten dat honden erg geschikt zijn als huisdier, zijn het ook lieve en mooie beesten. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten honden. Bij ons vindt je daarom ook een ruim assortiment in Schleich honden. Van Golden Retriever tot Berner Sennen en van Boxer tot een Teckel. 

Schleich honden

De hond is het meest voorkomende lievelingsdier van de mens. Buiten dat honden erg ... Lees meer

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 34

Pagina
per pagina

De honden / Schleich

Mannelijke en vrouwelijke honden hebben niet dezelfde naam. Zo wordt een mannetje een reu genoemd, terwijl een vrouwtje een teef wordt genoemd. Als de reu en de teef een kindje krijgen, wordt deze jonge hond een pup of welp genoemd. Een hond wordt gemiddeld 15 jaar oud, maar het kan erg per ras verschillen hoe oud een hond precies wordt.

Honden hebben onder hun voetzolen zachte kussentjes zodat ze zonder moeite kunnen rennen over steentjes, grind en bospaden. Deze zachte kussentjes zorgen er ook voor dat ze niet zo snel uitglijden. Honden horen beter dan mensen dit is wat hen ook bijzonder maakt. Honden zijn daarom goed oplettende beesten, omdat ze inbrekers veel eerder horen dan mensen. Daarnaast is hun neus ook beter dan de neus van mensen, de neus is erg belangrijk voor de hond. Honden laten geuren achter op bepaalde plekken, bijvoorbeeld om te laten zien dat die plek van hun is. Het afbakenen van het territorium wordt het wel genoemd. Doordat de neus altijd nat is kunnen ze er beter mee ruiken. Ook zijn de ogen van honden over het algemeen beter dan de ogen van mensen omdat ze in het donker en in de schemering goed kunnen zien. Kortom de zintuigen van honden zijn erg goed. 

Honden zijn van oorsprong een roofdier maar de meeste honden zijn heel braaf. De hond stamt officieel van de hondachtigen af, waar ook de wolven en vossen onder vallen. De tamme hond zoals wij ze kennen stammen af van de wolf. Daarom lijken wolven ook erg veel op honden. Het verschil tussen honden en wolven is dat honden veel tammer zijn dan wolven en wolven leven in het wild. 

Honden zijn echte vleeseter. Daarom hebben ze graag hondenbrokken met vlees erin. Deze kun je gewoon kopen in de dierenwinkel en supermarkt, waar je veel keuze hebt. Honden houden ook van kluiven, waar ze lekker op kunnen bijten maar ook opeten. Honden zijn dus eigelijk alleseters want ze eten ook plantaardig voedsel.