Schleich konijnen

Konijnen zijn slimme, actieve beestjes. Die het liefst met een soortgenoot gehouden wordt. Ze rennen samen rond, wassen elkaar en gaan bij elkaar liggen. Konijnen worden graag geaaid als ze met vier poten op de grond staan. Konijnen hebben veel beweging nodig dus is het belangrijk dat ze plaats hebben om zich te bewegen. 

Schleich konijnen

Konijnen zijn slimme, actieve beestjes. Die het liefst met een soortgenoot gehoud... Lees meer

Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina

Het konijn

Konijnen behoren tot de haasachtigen (Lagomorpha). Heel veel mensen denken dat het konijn een knaagdier is maar dit is niet waar. De haasachtigen hebben achter hun bovenste snijtanden nog twee kleine tanden staan, ook wel de stifttanden genoemd. De onderste snijtanden slijten hier tegen af. Knaagdieren hebben deze tandjes niet. Konijnen hebben sterke, grote achterpoten en lange oren. Ze zijn snel en bewegelijk. Een konijn wordt ongeveer 8 tot 10 jaar. 

Er zijn heel veel verschillende soorten konijnen rassen. Deze onderscheiden zich bijvoorbeeld door de vachtkleur, bouw, vachtlengte en formaat. Er bestaan konijnen met hangende oren en met recht opstaande oren. Het gemiddeld konijn weegt 1 tot 1,5 kilo. Een Vlaamse reus kan wel 8 kilo wegen.