* Sinterklaas ACTIE. Tot wel 50% korting op speelgoed van Schleich, Papo, Biobuddi en Kids globe  *

Schleich katten

De kat behoort tot de katachtige net zoals de panter, leeuw, tijger en het jachtluipaard. De huiskat zal ook altijd blijven jagen, omdat dit zijn instinct is. De snorharen van een kat zijn voelsprieten, hiermee voelen ze of ze ergens doorheen kunnen. Katten hebben een zeer scherp gehoor, zelfs het geritsel van een muis kunnen ze horen. In de schemering kunnen de katten heel erg goed zien en gaan dan meestal ook jagen. Om hun nagels te slijpen hebben huiskatten een krabpaal nodig. Een kat die veel buiten is doet dat aan de bomen. 

Schleich katten

De kat behoort tot de katachtige net zoals de panter, leeuw, tijger en het jachtlui... Lees meer

Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina

De kat

Katten kunnen het beste gewoon blikvoer en brokjes eten. Want restjes van menselijk eten, geweekt brood en schoteltjes melk zijn ongezond voor katten.

Ook wat drinken betreft kun je ze het beste gewoon water geven. Een kitten heeft drie keer per dag eten nodig maar zodra ze groter worden (ongeveer 9 maanden) dan hoeven ze nog maar 1 of 2 keer per dag eten te hebben. 

Meestal worden er heel veel katjes (kittens) tegelijk geboren. Het vlies wat ze om zich heen hebben als ze uit de buik komen moet de moeder eraf halen, anders kan het katje niet ademen. De kitten kan in het begin niks zien omdat de ogen nog dicht zitten, net zoals dat hij zijn nagels nog niet kan in trekken.

Katten moet je nooit aan het nekvel oppakken, maar als een baby worden ze het liefst gedragen. Katten houden niet van water dus graag in bad gaan ze niet, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.